Att själv distributera egenproducerad musik

Så här har vi valt att distribuera vår musik på nätet..

Spotify, iTunes, YouTube, Google Play, Amazon etc… finns vi nu på…efter mycken förfrågan ska sägas. Vi har äntligen förstått att folk vill ladda ner vår musik genom tjänster som Spotify, iTunes, YouTube, Google Play, Amazon etc … och faktiskt betala för det. Många kör säkert gratisvarianeterna och får dras med reklam då och då men andra betalar gärna en liten slant för att kunna ladda hem och lyssna på sin favoritmusik utan reklamavbrott. Så vem vet…kanske kan det bli lite klirr i kassan:-)!

Vi valde att använda oss av DistroKid för att få ut vår musik till olika nätbutiker. Efter att ha läst på riktigt noga om vilka alternativ som bjuds och vad man får för pengarna när man anlitar ett företag för att distribuera ens musik så blev DistroKid företaget vi valde. Och… för att få ut sin musik på nätet MÅSTE man anlita ett distributionsföretag. Det funkar inte att själv kontakta Spotify, iTunes, YouTube, Google Play, Amazon etc. och be dom ta in ens fenomenala musik.

Vi valde DistroKid bl.a. eftersom:

  1. andra i musikbranschen verkade gilla tjänsten.
  2. det var jättebilligt jämfört med dom andra tjänsterna. Vi valde alternativet där vi kunde ladda upp musik för 2 artister men kör man bara sin egen musik hela tiden så räcker det med baskontot som i nuläget endast kostar $20/år (och inga dolda kostnader).
  3. du får ladda upp obegränsat antal verk.
  4. du behåller 100% av royalties.
  5. utbetalning sker varje månad.

När vi väl registrerat oss på DistroKid var det jätteenkelt att ladda upp musikfiler som vi hade på datorn, lägga till en bild och vips så är musiken på väg till alla valda nätbutiker (och det fanns massor – både jättarna men även över 150 småbutiker).

Naturligtvis missade jag att fylla i ISCR-numret på dom första 16 låtarna och låtarna gick iväg med dito nya nummer som DistroKid fixade. Tänkte att det är nog inte så bra att ha två olika ISCR till samma låt så jag avbröt uppladdningen till nätbutikerna (behövde bara klicka på en länk) och började om. Bra dock att dom förser låten med ett ISCR-nummer helt gratis om man inte har. Det är ju sådant som jag redan betalt för.

Vi använder oss också av gratistjänsten YouTube och lägger upp vår musik där.

Om du också vill använda dej av DistroKid så klicka på den här länken så får du 7% rabatt! =>> DistroKid med rabatt – JA TACK!